Akçakoca’da Metal Kaplama Tesisi İçin ÇED Süreci Başlatıldı

DÜZCE YEREL HABER 27.06.2026 - 10:40, Güncelleme: 27.06.2026 - 10:40
 

Akçakoca’da Metal Kaplama Tesisi İçin ÇED Süreci Başlatıldı

Yeni açılan 50 yataklı Akçakoca Devlet hastanesinin yanı başında kurulması planlanan metal kaplama tesisi için ÇED süreci başlatılması şaşkınlık yarattı.

    Düzce’nin Akçakoca ilçesinde faaliyet göstermesi planlanan bir metal kaplama tesisi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci resmen başladı. Ateş Galvaniz Elektro Metal Kaplama Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından, Osmaniye Mahallesi Sanayi 7 Sokak Marangozlar Sanayi Sitesi 5. Blok A-1 No:10 adresinde gerçekleştirilmesi planlanan Metalik Kaplama (Elektro Galvaniz) Projesi ile ilgili olarak hazırlanan Proje Tanıtım Dosyası (PTD), Düzce Valiliği’ne sunuldu. Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, dosyanın Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi kapsamında incelendiği ve projeye ilişkin ÇED sürecinin başlatıldığı bildirildi. Elektro galvaniz işlemlerinin çevreye olası etkilerinin değerlendirileceği süreçte ilgili kurumların görüşleri alınacak, gerekli inceleme ve değerlendirmelerin ardından proje hakkında karar verilecek. Özellikle sanayi bölgesinde planlanan tesisin çevresel etkileri ve alınacak tedbirler, süreç boyunca kamuoyu tarafından yakından takip edilecek. Valilik, ÇED sürecinin başladığını ilgililere ve kamuoyuna duyurdu.
Yeni açılan 50 yataklı Akçakoca Devlet hastanesinin yanı başında kurulması planlanan metal kaplama tesisi için ÇED süreci başlatılması şaşkınlık yarattı.
 
 
Düzce’nin Akçakoca ilçesinde faaliyet göstermesi planlanan bir metal kaplama tesisi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci resmen başladı.
Ateş Galvaniz Elektro Metal Kaplama Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından, Osmaniye Mahallesi Sanayi 7 Sokak Marangozlar Sanayi Sitesi 5. Blok A-1 No:10 adresinde gerçekleştirilmesi planlanan Metalik Kaplama (Elektro Galvaniz) Projesi ile ilgili olarak hazırlanan Proje Tanıtım Dosyası (PTD), Düzce Valiliği’ne sunuldu.
Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, dosyanın Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi kapsamında incelendiği ve projeye ilişkin ÇED sürecinin başlatıldığı bildirildi.
Elektro galvaniz işlemlerinin çevreye olası etkilerinin değerlendirileceği süreçte ilgili kurumların görüşleri alınacak, gerekli inceleme ve değerlendirmelerin ardından proje hakkında karar verilecek. Özellikle sanayi bölgesinde planlanan tesisin çevresel etkileri ve alınacak tedbirler, süreç boyunca kamuoyu tarafından yakından takip edilecek.
Valilik, ÇED sürecinin başladığını ilgililere ve kamuoyuna duyurdu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber380.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.