(Görüntülü)Başkan Abanoz un Hedefi Bu Kez Eski Cezaevi
(Görüntülü)Başkan Abanoz un Hedefi Bu Kez Eski Cezaevi
Akçakoca Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz,Akçakoca nın Sorunlarına Parmak Basmaya Devam Ediyor.Başkan Abanoz:Akçakoca Cezaevi Kütüphane Olacaktı, Kaderine Terk Edildi!
Akçakoca Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz,Akçakoca nın Sorunlarına Parmak Basmaya Devam Ediyor.Başkan Abanoz:Akçakoca Cezaevi Kütüphane Olacaktı, Kaderine Terk Edildi!
Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yıllarca "A1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu" olarak hizmet veren ve kütüphaneye dönüştürülmesi planlanan eski cezaevi binası, bakımsızlık kurbanı oldu.
Akçakoca'nın hafızasında önemli bir yer tutan eski cezaevi binası önünde açıklamalarda bulunan vatandaşlar, binanın içler acısı haline dikkat çekti. Geçmişte mahkumların kaldığı, bölge halkının yakından bildiği bu taş yapının, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından kütüphaneye dönüştürüleceği sözü verilmişti.
Verilen Sözler Havada Kaldı
Yıllardır Akçakoca'ya bir kütüphane kazandırılması amacıyla bu yapının değerlendirileceği paylaşılmış olsa da, gelinen noktada binada herhangi bir çalışma yapılmadığı görülüyor. Dış cephesindeki taş işçiliğiyle dikkat çeken tarihi görünümlü yapının;
-
Bahçesinin bakımsız kaldığı,
-
İçerisinin atıl durumda olduğu,
-
Henüz tek bir çivinin dahi çakılmadığı belirtiliyor.
" Cezaevi Kendi Kaderini Yaşıyor"
Bina önünde duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Burası Akçakoca’ya bir kütüphane olarak kazandırılacaktı ancak görüyoruz ki cezaevi, içerisinde yatan her mahkum gibi şu an kendi kaderini yaşıyor," diyerek projenin bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini ifade ettiler.
Akçakocalılar, ilçenin kültürel mirasına katkı sağlayacak bu dönüşümün ne zaman başlayacağını merakla bekliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

