BELEDİYE BAŞKANI ÇILDIRDI! MECLİS TOPLANTISINDA SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL
BELEDİYE BAŞKANI ÇILDIRDI! MECLİS TOPLANTISINDA SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL
Akçakoca Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısı, ilçenin siyasi tarihine kara bir leke olarak geçti. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve tam 17 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı, yaşanan olaylarla adeta kaosa dönüştü.
Akçakoca Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısı, ilçenin siyasi tarihine kara bir leke olarak geçti. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve tam 17 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı, yaşanan olaylarla adeta kaosa dönüştü.
İddiaya göre, toplantı sırasında AK Partili bir meclis üyesi, belediyenin denetim raporlarında yer alan bazı harcamaları eleştirdi. Bu eleştiriler üzerine Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın sert tepki gösterdiği ve kontrolünü kaybederek AK Parti sıralarına doğru yürüdüğü belirtildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Başkan Albayrak, burada sözlü hakaretlerde bulundu.
GERGİNLİK YERİNİ FİİLİ SALDIRIYA BIRAKTI
Toplantı salonunda tansiyonun yükseldiği anlarda, yaşananlar bununla da sınırlı kalmadı. Meclis oturumunu canlı yayınla kamuoyuna aktaran yerel bir gazetecinin de hedef alındığı öne sürüldü. Başkan Albayrak’ın gazeteciye fiziki müdahalede bulunduğu ve darp ettiği iddiası, olayın boyutunu daha da büyüttü.
Kalabalık bir katılımla gerçekleşen oturumda yaşanan bu gelişmeler, salonda bulunan vatandaşlar ve meclis üyeleri arasında büyük şaşkınlık ve tepkiye yol açtı. Akçakoca’da bugüne kadar benzeri görülmemiş bu olay, ilçe gündemine bomba gibi düştü.
VATANDAŞ TEPKİLİ, SİYASET GERİLDİ
Yaşanan skandalın ardından vatandaşlardan sert tepkiler yükselirken, “ Belediye meclisi kavga yeri değildir” yorumları dikkat çekti. Olayın ardından AK Parti Akçakoca İlçe Başkanlığı da yazılı bir basın açıklaması yayımladı.
Açıklamada, yaşananların kabul edilemez olduğu vurgulanarak Belediye Başkanı’ndan hem AK Parti teşkilatından hem de yerel basından açıkça özür dilemesi istendi. Ayrıca, özür gelmemesi durumunda hukuki sürecin başlatılacağı net bir şekilde ifade edildi.
AKÇAKOCA’DA KRİZ DERİNLEŞİYOR
Yaşanan bu olay, Akçakoca Belediyesi’nde yönetim anlayışının ve siyasi hoşgörünün sorgulanmasına neden oldu. Kamuoyunda “eleştiriye tahammülsüzlük” ve “basın özgürlüğüne müdahale” tartışmaları büyürken, gözler şimdi Belediye Başkanı’nın yapacağı açıklamaya çevrildi.
Akçakoca’da tansiyon düşmek bilmiyor… Bu skandalın yankılarının önümüzdeki günlerde daha da büyümesi bekleniyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

