AKÇAKOCALI MÜSİAD BAŞKANI BURHAN ÖZDEMİR, LİZBON’DA

EKONOMİ 09.04.2026 - 09:09, Güncelleme: 09.04.2026 - 09:48
 

AKÇAKOCALI MÜSİAD BAŞKANI BURHAN ÖZDEMİR, LİZBON’DA

AKÇAKOCALI MÜSİAD BAŞKANI BURHAN ÖZDEMİR, LİZBON’DA TÜRKİYE–PORTEKİZ İŞ DÜNYASINI BULUŞTURAN TOPLANTIYA KATILDI

  Akçakoca iş dünyasının önemli isimlerinden, MÜSİAD Akçakoca Başkanı Burhan Özdemir Lizbon’da düzenlenen üst düzey ekonomik temaslarda yer aldı. Türkiye ile Portekiz arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik gerçekleştirilen “Türkiye–Portekiz Yuvarlak Masa İş İnsanları Toplantısı”, iki ülkenin üst düzey yetkilileri ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getirdi. Toplantı; Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Rangel’in başkanlığında gerçekleşti. Organizasyon, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Portekiz iş dünyasının çatı kuruluşları arasında yer alan AICEP’in katkılarıyla düzenlendi. Toplantıda; ulaştırma, lojistik, bilişim, müteahhitlik, mühendislik, dayanıklı tüketim malları, gemi ve yat yapımı gibi stratejik sektörlerde faaliyet gösteren iş insanları bir araya geldi. Katılımcılar, iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacminin artırılması, karşılıklı yatırımların teşvik edilmesi ve yeni iş birliklerinin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu. Program kapsamında ayrıca önemli iş birliklerine de imza atıldı. DEİK, AEP (Porto Ticaret Odası), AICEP ve Unicorn Factory Lisboa arasında, ekonomik ilişkileri daha da güçlendirecek Mutabakat Zabıtları imzalandı. Söz konusu anlaşmaların, özellikle teknoloji, inovasyon ve girişimcilik alanlarında yeni fırsatlar oluşturması bekleniyor. Akçakocalı MÜSİAD Başkanı Burhan Özdemir  toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, Türkiye ile Portekiz arasındaki ekonomik iş birliklerinin her geçen gün daha da geliştiğini belirterek, bu tür organizasyonların iş dünyası açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Görüşmelerin, önümüzdeki dönemde somut yatırımlara ve güçlü ticari ortaklıklara dönüşmesi temennisinde bulundu.   Gerçekleştirilen bu önemli buluşmanın, hem Türkiye hem de Portekiz iş dünyası için yeni kapılar aralayacağı ve uluslararası ticaret ağlarını daha da güçlendireceği ifade edildi.
AKÇAKOCALI MÜSİAD BAŞKANI BURHAN ÖZDEMİR, LİZBON’DA TÜRKİYE–PORTEKİZ İŞ DÜNYASINI BULUŞTURAN TOPLANTIYA KATILDI

 

Akçakoca iş dünyasının önemli isimlerinden, MÜSİAD Akçakoca Başkanı Burhan Özdemir Lizbon’da düzenlenen üst düzey ekonomik temaslarda yer aldı. Türkiye ile Portekiz arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik gerçekleştirilen “Türkiye–Portekiz Yuvarlak Masa İş İnsanları Toplantısı”, iki ülkenin üst düzey yetkilileri ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getirdi.

Toplantı; Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Rangel’in başkanlığında gerçekleşti. Organizasyon, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Portekiz iş dünyasının çatı kuruluşları arasında yer alan AICEP’in katkılarıyla düzenlendi.

Toplantıda; ulaştırma, lojistik, bilişim, müteahhitlik, mühendislik, dayanıklı tüketim malları, gemi ve yat yapımı gibi stratejik sektörlerde faaliyet gösteren iş insanları bir araya geldi. Katılımcılar, iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacminin artırılması, karşılıklı yatırımların teşvik edilmesi ve yeni iş birliklerinin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

Program kapsamında ayrıca önemli iş birliklerine de imza atıldı. DEİK, AEP (Porto Ticaret Odası), AICEP ve Unicorn Factory Lisboa arasında, ekonomik ilişkileri daha da güçlendirecek Mutabakat Zabıtları imzalandı. Söz konusu anlaşmaların, özellikle teknoloji, inovasyon ve girişimcilik alanlarında yeni fırsatlar oluşturması bekleniyor.

Akçakocalı MÜSİAD Başkanı Burhan Özdemir  toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, Türkiye ile Portekiz arasındaki ekonomik iş birliklerinin her geçen gün daha da geliştiğini belirterek, bu tür organizasyonların iş dünyası açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Görüşmelerin, önümüzdeki dönemde somut yatırımlara ve güçlü ticari ortaklıklara dönüşmesi temennisinde bulundu.

 

Gerçekleştirilen bu önemli buluşmanın, hem Türkiye hem de Portekiz iş dünyası için yeni kapılar aralayacağı ve uluslararası ticaret ağlarını daha da güçlendireceği ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber380.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.