AKÇAKOCA KAYMAKAMI DR. HACI ARSLAN UZAN’DAN ZİRAAT ODASINA ZİYARET
AKÇAKOCA KAYMAKAMI DR. HACI ARSLAN UZAN’DAN ZİRAAT ODASINA ZİYARET
Akçakoca’da tarım ve üretim faaliyetlerine yönelik önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. Akçakoca Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Akçakoca Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyaret ederek oda yönetimiyle bir araya geldi.
Akçakoca’da tarım ve üretim faaliyetlerine yönelik önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. Akçakoca Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Akçakoca Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyaret ederek oda yönetimiyle bir araya geldi.
Ziyarette, Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutioğlu ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, ilçede yürütülen tarımsal faaliyetler, üreticilerin karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri kapsamlı şekilde ele alındı.
FINDIK VE TARIMSAL SORUNLAR MASAYA YATIRILDI
Ziyaret kapsamında özellikle Akçakoca ekonomisinin temel taşlarından biri olan fındık üretimi üzerine detaylı değerlendirmeler yapıldı. Görüşmede öne çıkan başlıklar şu şekilde sıralandı:
- İlçede fındık yetiştiriciliğinin mevcut durumu ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar
- Fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı alınabilecek önlemler ve kurumlar arası iş birliği
- Tarım ilaçlarının bilinçli ve güvenli kullanımı
- Çiftçilerin yaşadığı ekonomik ve yapısal sorunlar ile çözüm önerileri
- Fındık hasadında işçilik ücretleri ve üreticiye etkileri
- Fındık üretimi ile turizm potansiyelinin birlikte değerlendirilmesi
- AFİKO Kooperatifi faaliyetleri ve bölgeye katkıları
- Tarımda kullanılan ekipmanların güvenli kullanımı, özellikle “patpat” olarak bilinen tarım araçlarının oluşturduğu riskler
ORTAK ÇALIŞMA VURGUSU
Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutioğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Kaymakam Uzan ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek şunları ifade etti:
“Bugün Kaymakamımız Sayın Dr. Hacı Arslan Uzan odamızı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında odamız yönetimi ile bir araya gelen kaymakamımız ile odamızın faaliyetleri ve bugüne kadar yaptığımız çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunduk. İlçemizin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındık başta olmak üzere birçok konuda görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Kaymakamımıza nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”
ÜRETİCİ ODAKLI YAKLAŞIM
Ziyaretin, kamu kurumları ile üretici temsilcileri arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi açısından önemli olduğu vurgulanırken, özellikle fındık üretiminde verimlilik, kalite ve sürdürülebilirliğin artırılması için ortak çalışmaların devam edeceği ifade edildi.
Akçakoca’da tarımın geliştirilmesine yönelik bu tür temasların, hem üreticilerin sorunlarının çözümüne katkı sunması hem de bölge ekonomisinin güçlenmesi açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

