CEDİDİYE ÇARŞISI ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

DÜZCE YEREL HABER 08.04.2026 - 18:37, Güncelleme: 08.04.2026 - 18:37
 

CEDİDİYE ÇARŞISI ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından ‘şehrin yeni cazibe merkezi’ hedefiyle hayata geçirilen Cedidiye Kent Meydanı Projesi tüm hızıyla devam ediyor.

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından ‘şehrin yeni cazibe merkezi’ hedefiyle hayata geçirilen Cedidiye Kent Meydanı Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında, meydanın ikinci etabında inşa edilen çarşı dükkanları gözle görülür şekilde yükselmeye başladı. Cami, meydan ve çarşı konseptiyle planlanan projede, iki bloktan oluşacak Cedidiye Çarşısı’nın inşaatı sürüyor. 24’ü bodrum katlı olmak üzere toplam 49 dükkânın inşası belirlenen takvime uygun şekilde ilerliyor. 30 ila 50 metrekare arasında değişen dükkânlar, Cedidiye Camii’nin silüetini koruyacak şekilde 4,70 metre yükseklikte inşa ediliyor. Ayrıca cephe tasarımında tercih edilen taş kaplama ile hem camiyle hem de projenin birinci etabındaki yapılarla estetik bir bütünlük sağlanması hedefleniyor. Düzce Belediyesi iştiraki Beltaş tarafından 5 Şubat’ta başlayan temel kazılarının ardından gelinen son noktada; A ve B blokların bodrum katları ile zemin kat kolon imalatları başarıyla tamamlandı. A blokta ise zemin kat döşeme kalıp imalatı bitirilerek bir üst aşamaya geçiş sağlandı. Sadece üst yapı değil, projenin uzun ömürlü ve sağlıklı bir işleyişe sahip olması için altyapı çalışmalarına da ağırlık veriliyor. Bu doğrultuda; blokların çevresel stabilitesini sağlayacak olan geri dolgu işlemleri tamamlandı. Modern şehircilik standartlarına uygun olarak A ve B blokların altyapı kanalizasyon ara toplamaları gerçekleştirildi. Projenin mimari siluetini ortaya çıkaracak olan duvar örme işlemleri de hız kazandı. Ekiplerin yoğun mesaisi neticesinde A ve B blokların bodrum kat duvarları örülerek katların iç bölümlendirme hazırlıklarına başlandı. Proje tamamlandığında Cedidiye Kent Meydanı’nın, hem ticaretin hem de sosyal yaşamın kalbinin attığı yeni bir cazibe merkezi olması bekleniyor.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından ‘şehrin yeni cazibe merkezi’ hedefiyle hayata geçirilen Cedidiye Kent Meydanı Projesi tüm hızıyla devam ediyor.
 
 
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından ‘şehrin yeni cazibe
merkezi’ hedefiyle hayata geçirilen Cedidiye Kent Meydanı Projesi tüm
hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında, meydanın ikinci etabında inşa
edilen çarşı dükkanları gözle görülür şekilde yükselmeye başladı.
Cami, meydan ve çarşı konseptiyle planlanan projede, iki bloktan
oluşacak Cedidiye Çarşısı’nın inşaatı sürüyor. 24’ü bodrum katlı olmak
üzere toplam 49 dükkânın inşası belirlenen takvime uygun şekilde
ilerliyor.
30 ila 50 metrekare arasında değişen dükkânlar, Cedidiye Camii’nin
silüetini koruyacak şekilde 4,70 metre yükseklikte inşa ediliyor. Ayrıca
cephe tasarımında tercih edilen taş kaplama ile hem camiyle hem de
projenin birinci etabındaki yapılarla estetik bir bütünlük sağlanması
hedefleniyor.
Düzce Belediyesi iştiraki Beltaş tarafından 5 Şubat’ta başlayan temel
kazılarının ardından gelinen son noktada; A ve B blokların bodrum
katları ile zemin kat kolon imalatları başarıyla tamamlandı. A blokta
ise zemin kat döşeme kalıp imalatı bitirilerek bir üst aşamaya geçiş
sağlandı.
Sadece üst yapı değil, projenin uzun ömürlü ve sağlıklı bir işleyişe
sahip olması için altyapı çalışmalarına da ağırlık veriliyor. Bu
doğrultuda; blokların çevresel stabilitesini sağlayacak olan geri dolgu
işlemleri tamamlandı. Modern şehircilik standartlarına uygun olarak A ve
B blokların altyapı kanalizasyon ara toplamaları gerçekleştirildi.
Projenin mimari siluetini ortaya çıkaracak olan duvar örme işlemleri de
hız kazandı. Ekiplerin yoğun mesaisi neticesinde A ve B blokların bodrum
kat duvarları örülerek katların iç bölümlendirme hazırlıklarına
başlandı.
Proje tamamlandığında Cedidiye Kent Meydanı’nın, hem ticaretin hem de
sosyal yaşamın kalbinin attığı yeni bir cazibe merkezi olması
bekleniyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber380.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.