II. AKÇAKOCA ULUSLARARASI SULUBOYA FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DÜZCE YEREL HABER 02.10.2026 - 19:16, Güncelleme: 02.10.2026 - 19:20
 

II. AKÇAKOCA ULUSLARARASI SULUBOYA FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Akçakoca’da bu yıl ikincisi düzenlenen Akçakoca Uluslararası Suluboya Festivali, düzenlenen açılış programı ve çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

    Festival kapsamında düzenlenen programa Kaymakamımız Sayın Dr. Hacı Arslan UZAN, Belediye Başkan Vekili Sayın Alev ÜNAL , İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Esra ALEMDAROĞLU, Akçakoca Turizm Derneği Başkanı Sayın Ali ÇUBUKÇU, ilçe protokolü, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Akçakoca’nın doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin sanat aracılığıyla tanıtılmasına katkı sunan festival kapsamında, Uluslararası Suluboya Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  II. Akçakoca Uluslararası Suluboya Festivali’nin açılışını tarihi Yukarı Mahalle’mizde gerçekleştirdi.Programda Akçakoca’nın eşsiz doğası, köklü tarihi ve kültürel mirasının sanatın evrensel diliyle buluşturulmasının önemine vurgu yapıldı. 16 ülkeden 81 sanatçıyı buluşturan festival Dünyanın farklı noktalarından gelen sanatçılarımız, Akçakoca’nın tarihi dokusunu ve güzelliklerini kendi sanatlarıyla buluşturuyor.   2-5 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında; Yukarı Mahalle Tarihi Akçakoca Evleri, Liman İçi, Ceneviz Kalesi, Mehmet Arif Köşkü, Vela Art Gallery ve Konuralp Antik Tiyatrosu ile Efteni Gölü ve Korugöl gibi farklı mekânlarda çeşitli sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek. Festivalin, Akçakoca’nın kültürel ve sanatsal yaşamına katkı sağlaması ve ilçenin tanıtımına değer katması temennisinde bulunuldu.  
Akçakoca’da bu yıl ikincisi düzenlenen Akçakoca Uluslararası Suluboya Festivali, düzenlenen açılış programı ve çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

 

 

Festival kapsamında düzenlenen programa Kaymakamımız Sayın Dr. Hacı Arslan UZAN, Belediye Başkan Vekili Sayın Alev ÜNAL , İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Esra ALEMDAROĞLU, Akçakoca Turizm Derneği Başkanı Sayın Ali ÇUBUKÇU, ilçe protokolü, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Akçakoca’nın doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin sanat aracılığıyla tanıtılmasına katkı sunan festival kapsamında, Uluslararası Suluboya Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 II. Akçakoca Uluslararası Suluboya Festivali’nin açılışını tarihi Yukarı Mahalle’mizde gerçekleştirdi.Programda Akçakoca’nın eşsiz doğası, köklü tarihi ve kültürel mirasının sanatın evrensel diliyle buluşturulmasının önemine vurgu yapıldı.

16 ülkeden 81 sanatçıyı buluşturan festival Dünyanın farklı noktalarından gelen sanatçılarımız, Akçakoca’nın tarihi dokusunu ve güzelliklerini kendi sanatlarıyla buluşturuyor.

 

2-5 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında; Yukarı Mahalle Tarihi Akçakoca Evleri, Liman İçi, Ceneviz Kalesi, Mehmet Arif Köşkü, Vela Art Gallery ve Konuralp Antik Tiyatrosu ile Efteni Gölü ve Korugöl gibi farklı mekânlarda çeşitli sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Festivalin, Akçakoca’nın kültürel ve sanatsal yaşamına katkı sağlaması ve ilçenin tanıtımına değer katması temennisinde bulunuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber380.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.