EMNİYETTEN HAFTALIK ASAYİŞ RAPORU
EMNİYETTEN HAFTALIK ASAYİŞ RAPORU
Düzce'de Asayiş Uygulamaları: 19 Bin Aşkın Şahıs Sorgulandı, Çok Sayıda Silah Ele Geçirildi
Düzce'de Asayiş Uygulamaları: 19 Bin Aşkın Şahıs Sorgulandı, Çok Sayıda Silah Ele Geçirildi
Düzce Valiliği, il genelinde emniyet ve jandarma birimleri tarafından yürütülen bir haftalık asayiş uygulamalarının bilançosunu açıkladı. Suçların önlenmesi ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda binlerce kişi denetlendi.
Düzce genelinde halkın huzur ve güvenliğini sağlamak, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla emniyet ve jandarma ekiplerince koordineli yürütülen operasyonlar aralıksız devam ediyor. Düzce Valiliği tarafından paylaşılan son verilere göre, 25-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında geniş kapsamlı denetimler yapıldı.
Binlerce Şahsa GBT Sorgusu
Yapılan uygulamalar kapsamında toplam 19.371 şahsın sorgulaması gerçekleştirildi. Denetimler ve yol uygulamaları esnasında, çeşitli suçlardan dolayı haklarında arama kararı bulunan 20 aranan şahıs kıskıvrak yakalanarak adalete teslim edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şahıslardan 11'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
Kolluk kuvvetlerinin gerçekleştirdiği aramalarda, suçta kullanılma ihtimali olan veya ruhsatsız olarak taşınan çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. image_e2c740.jpg dosyasında yer alan bilgilere göre ele geçirilen malzemeler şu şekilde sıralandı:
-
2 adet Kurusıkı Tabanca
-
2 adet Tabanca
-
2 adet Av Tüfeği
-
10 adet Mermi
-
4 adet Şarjör
-
Düzce'de Zehir Tacirlerine Geçit Yok: 1 Haftada 48 Şahsa İşlem Yapıldı!
Düzce Valiliği, il genelinde emniyet ve jandarma ekiplerince yürütülen bir haftalık narkotik ile kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele bilançosunu açıkladı. Yapılan operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken onlarca kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.
Düzce'de halkın huzur ve güvenliğini sağlamak, gençleri zehir tacirlerinden korumak ve suçların önüne geçmek amacıyla kolluk kuvvetlerinin amansız mücadelesi sürüyor. Düzce Valiliği tarafından paylaşılan verilere göre, 25-31 Mayıs tarihleri arasında il genelinde geniş kapsamlı uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonları gerçekleştirildi.
Narkotik Ekipleri Zehir Tacirlerine Göz Açtırmadı
Emniyet ve jandarma birimlerince yürütülen "Narkotik Suçlarla Mücadele" faaliyetleri kapsamında bir hafta içerisinde tam 39 farklı olaya müdahale edildi. Bu operasyonlar neticesinde 48 şahıs hakkında adli işlem gerçekleştirildi.
Yapılan aramalarda ele geçirilen uyuşturucu madde ve aparatların listesi ise şu şekilde açıklandı:
-
68,07 Gram Metamfetamin
-
62,06 Gram Bonzai
-
21,18 Gram Esrar
-
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele de Hız Kesmedi
Haftalık raporun bir diğer önemli ayağını ise "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele" (KOM) faaliyetleri oluşturdu. image_e2c341.jpg dosyasında yer alan verilere göre; bu kapsamda 1 olaya müdahale edilirken, 1 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.
-
5 Gram Skunk
-
4,8 Gram Bonzai Hammaddesi
-
2 Adet Sentetik Ecza
-
2 Adet PAYP (Uyuşturucu kullanma aparatı)
-
Görseldeki (image_e2c01b.jpg) verilere dayanarak hazırlanan haber metni aşağıdadır:
Düzce'de Yoğun Trafik Denetimi: 21 Binden Fazla Araç Kontrol Edildi, 170 Araç Men Edildi
Düzce Valiliği, il genelinde emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından yürütülen bir haftalık trafik tescil ve denetleme uygulamalarının bilançosunu kamuoyuyla paylaştı. Yapılan sıkı denetimlerde binlerce araç kontrol edilirken kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı.
Düzce'de trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların en aza indirilmesi ve kurallara uymayan sürücülerin tespit edilmesi amacıyla kolluk kuvvetlerinin denetimleri hız kesmeden devam ediyor. Düzce Valiliği tarafından açıklanan verilere göre, 25-31 Mayıs tarihleri arasında emniyet ve jandarma birimlerince il genelinde geniş kapsamlı trafik uygulamaları gerçekleştirildi.
21 Bini Aşkın Araç ve Motosiklet Mercek Altında
Bir hafta boyunca aralıksız süren denetimler kapsamında, yollarda adeta kuş uçurtulmadı. Ekipler tarafından toplam 19.800 araç ile 1.398 motosiklet durdurularak detaylı bir şekilde denetlendi.
Okul Servislerine Sıkı Takip
Geleceğimizin teminatı olan çocukların güvenli seyahat etmelerini sağlamak amacıyla okul servislerine yönelik denetimler de aksatılmadı. Uygulama haftası içerisinde il genelinde 82 okul servisi durdurularak yönetmeliklere uygunlukları açısından titizlikle kontrol edildi.
Kurallara Uymayanlara Ceza Yağdı, 170 Araç Trafikten Men Edildi
Yapılan kontrollerde yasal eksiklikleri bulunan, trafik güvenliğini tehlikeye düşüren ve kuralları ihlal eden sürücülere göz açtırılmadı. Denetimlerin acı bilançosu ise şu şekilde yansıdı:
-
1.925 araca idari para cezası uygulandı.
-
Gerekli şartları taşımayan ve eksiklikleri bulunan 170 araç ise trafikten men edildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

