DÜZCE İÇİN ÖNEMLİ BULUŞMA

DÜZCE YEREL HABER 26.03.2026 - 22:07, Güncelleme: 26.03.2026 - 22:07
 

DÜZCE İÇİN ÖNEMLİ BULUŞMA

2027 yılında düzenlenmesi planlanan Arıcılık Olimpiyatları’nın Düzce’de gerçekleştirilmesine yönelik önemli bir istişare toplantısı, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun’un makamında yapıldı.

  Toplantıda; Tarım ve Orman Bakanlığı, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), Avrupa Arıcılık Federasyonu (IMYB), Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) ve Düzce Arı Yetiştiricileri Birliği temsilcileri bir araya gelerek, organizasyonun 2027 yılında Düzce’de gerçekleştirilmesine ilişkin hazırlık, iş birliği ve koordinasyon başlıklarını değerlendirdi. Görüşmede, 48 ülkenin katılımının beklendiği Arıcılık Olimpiyatları’nın, yalnızca arıcılık sektörü açısından değil; aynı zamanda Düzce’nin tarımsal tanıtımı, kırsal kalkınması, turizm potansiyeli ve uluslararası görünürlüğü açısından da önemli fırsatlar sunacağı ifade edildi. Toplantıya; Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Arıcılık Çalışma Grup Sorumlusu Dr. Seval Ünalan, Avrupa Arıcılık Birliği (IMYB) Başkanı Jiri Píža ve Başkan Yardımcısı RNDr. Nadezda Pížová, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Denetim Kurulu Üyesi İsmail Ünalan, Düzce Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cafer Kaba, APİMAYE Genel Müdürü Emre Yıldırım, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Meral Kekeçoğlu ile Düzce Üniversitesi DMYO Arıcılık Programı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Münir Uçak, Dr. Öğr. Gör. Tuğçe Çaprazlı ve Öğr. Gör. Songül Bir katıldı. Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Düzce, sahip olduğu doğal zenginlik, flora çeşitliliği, akademik altyapısı ve üretici potansiyeli ile arıcılık alanında önemli bir merkez konumundadır. 2027 Arıcılık Olimpiyatları gibi uluslararası ölçekte büyük bir organizasyonun ilimizde düzenlenecek olması hem arıcılık sektörümüz hem de Düzce’nin tanıtımı açısından son derece kıymetlidir. Bu organizasyonun, üreticilerimiz ile uluslararası paydaşlar arasında güçlü iş birliklerinin kurulmasına ve ilimizin tarımsal değerlerinin daha geniş kitlelere tanıtılmasına önemli katkılar sunacağına inanıyoruz.” Toplantıda ayrıca, Düzce’nin arıcılık altyapısı, sektörel deneyimi, üniversite-kurum iş birliği kapasitesi ve organizasyonel yeterliliği ile bu büyük organizasyona ev sahipliği yapabilecek güçlü bir yapıya sahip olduğu değerlendirildi. 2027 Arıcılık Olimpiyatları’nın Düzce’de düzenlenmesiyle birlikte, ilin arıcılık alanındaki marka değerinin daha da güçlenmesi ve sektöre yeni açılımlar kazandırılması hedefleniyor.    
2027 yılında düzenlenmesi planlanan Arıcılık Olimpiyatları’nın Düzce’de gerçekleştirilmesine yönelik önemli bir istişare toplantısı, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun’un makamında yapıldı.

 

Toplantıda; Tarım ve Orman Bakanlığı, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), Avrupa Arıcılık Federasyonu (IMYB), Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) ve Düzce Arı Yetiştiricileri Birliği temsilcileri bir araya gelerek, organizasyonun 2027 yılında Düzce’de gerçekleştirilmesine ilişkin hazırlık, iş birliği ve koordinasyon başlıklarını değerlendirdi.

Görüşmede, 48 ülkenin katılımının beklendiği Arıcılık Olimpiyatları’nın, yalnızca arıcılık sektörü açısından değil; aynı zamanda Düzce’nin tarımsal tanıtımı, kırsal kalkınması, turizm potansiyeli ve uluslararası görünürlüğü açısından da önemli fırsatlar sunacağı ifade edildi.

Toplantıya; Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Arıcılık Çalışma Grup Sorumlusu Dr. Seval Ünalan, Avrupa Arıcılık Birliği (IMYB) Başkanı Jiri Píža ve Başkan Yardımcısı RNDr. Nadezda Pížová, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Denetim Kurulu Üyesi İsmail Ünalan, Düzce Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cafer Kaba, APİMAYE Genel Müdürü Emre Yıldırım, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Meral Kekeçoğlu ile Düzce Üniversitesi DMYO Arıcılık Programı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Münir Uçak, Dr. Öğr. Gör. Tuğçe Çaprazlı ve Öğr. Gör. Songül Bir katıldı.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Düzce, sahip olduğu doğal zenginlik, flora çeşitliliği, akademik altyapısı ve üretici potansiyeli ile arıcılık alanında önemli bir merkez konumundadır. 2027 Arıcılık Olimpiyatları gibi uluslararası ölçekte büyük bir organizasyonun ilimizde düzenlenecek olması hem arıcılık sektörümüz hem de Düzce’nin tanıtımı açısından son derece kıymetlidir. Bu organizasyonun, üreticilerimiz ile uluslararası paydaşlar arasında güçlü iş birliklerinin kurulmasına ve ilimizin tarımsal değerlerinin daha geniş kitlelere tanıtılmasına önemli katkılar sunacağına inanıyoruz.”

Toplantıda ayrıca, Düzce’nin arıcılık altyapısı, sektörel deneyimi, üniversite-kurum iş birliği kapasitesi ve organizasyonel yeterliliği ile bu büyük organizasyona ev sahipliği yapabilecek güçlü bir yapıya sahip olduğu değerlendirildi.

2027 Arıcılık Olimpiyatları’nın Düzce’de düzenlenmesiyle birlikte, ilin arıcılık alanındaki marka değerinin daha da güçlenmesi ve sektöre yeni açılımlar kazandırılması hedefleniyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber380.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.