CHP VEKİLİ TALİH ÖZCAN DAN, 3 ARALIK ENGELİLİLER GÜNÜ MESAJI
CHP VEKİLİ TALİH ÖZCAN DAN, 3 ARALIK ENGELİLİLER GÜNÜ MESAJI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Talih Özcan, 3 Aralık Engeliller Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Talih Özcan, 3 Aralık Engeliller Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vekil Özcan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla duygu ve dayanışma vurgusu taşıyan bir mesaj yayımladı. Vekil Özcan, engellerin dayanışma ve empati ile aşılabileceğini belirterek toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulunarak mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Hiçbir engel, dayanışmanın gücünden büyük değildir.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü, sadece bir farkındalık günü değil; bir vicdan, bir sorumluluk ve bir dayanışma çağrısıdır. Bu topraklarda yaşayan herkesin, eşit haklara, eşit fırsatlara ve onurlu bir yaşama sahip olması hepimizin ortak görevidir.
Bir insanın adımları yavaş olabilir, ama hakkı asla eksik olmamalıdır.
Bir bireyin duyma, görme ya da hareket etme biçimi farklı olabilir, ama onuru herkesle aynıdır.
Bugün hep beraber hatırlamamız gereken şey şudur: Engelleri birlikte aşacağız.
Birlikte yürüdüğümüzde, bir kaldırım yüksek gelmez, bir kapı dar gelmez, bir hayat yalnız kalmaz.
Toplum olarak attığımız her küçük adım — bir rampayı düzeltmek, bir yolu erişilebilir yapmak, bir iş kapısını açmak — birinin yaşamında kocaman bir fark yaratır. Engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek sadece bir görev değil, insan olmanın sorumluluğudur.
3 Aralık, bizlere empatiyi, adaleti ve eşitliği yeniden hatırlatır. Birbirimizi anladığımızda, desteklediğimizde ve aynı sofrada aynı haklarla oturduğumuzda hiçbir engel bizi durduramaz.
Bugün bir söz daha verelim: Engelleri birlikte aşacağız.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
