BORÇLULAR İÇİN KOLAY ÖDEME DÖNEMİ BAŞLADI

EKONOMİ 02.02.2026 - 22:44, Güncelleme: 02.02.2026 - 23:04
 

BORÇLULAR İÇİN KOLAY ÖDEME DÖNEMİ BAŞLADI

Düzce’de SGK veya Bağ-Kur borcu olanlar için taksitlendirme şartları kolaylaştırıldı. Yayımlanan genelge ile işverenlerin veya borcu olanların kuruma olan borçlarını kolay ödeyebilmelerinin sağlanacağı öğrenildi.

      Düzceli işverenler başta olmak üzere SGK’ya borcu olanları da yakından ilgilendiren genelge yayımlandı. Sosyal Güvenlik Kurumuna SGK veya Bağ- Kur borcu olan işverenler ile borçlu vatandaşlar, kuruma olan borçlarını daha kolay şartlarda ödeyebilmesi için 6183 sayılı yasanın 48. maddesine istinaden taksitlendirme şartları kolaylaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu, yayımladığı 2026/7 sayılı yeni genelge ile işveren Prim ve Bağ- Kur borçlarını taksitlendirmek isteyenleri ilgilendiren 6183 sayılı Yasanın 48. Maddesinde değişiklik yaptı. Yayımlanan genelgeye göre artık borcu 250 bin lirayı aşmayan vatandaşlardan menkul, gayrimenkul veya banka teminatı istenmeyecek. Tecil ve Taksitlendirme yapan işverenler için %10 peşinat ödeme zorunluluğu kaldırılarak yerine belirlenen ilk taksit tutarının defaten ödendiği tarihte tecil ve taksitlendirme başlayacak. Taksit ödemelerini aksatanlar için uygulanan “3 ihlal” hakkı 4’e çıkarıldı. Bir takvim yılı içinde taksitini 4. kez ödemeyenin tecil ve taksitlendirmesi bozulacak. Son 3 yıl içerisinde 3 kez taksitlendirmesi bozulanlar, eğer bu borçlarını kapatırlarsa geçmişteki tecil ve taksitlendirmeleri “bozulmuş tecil” olarak sayılmayacak, yeni tecil ve taksitlendirme talepleri kabul edilecek. Zor durumda olan borçlular için tecil ve taksitlendirme taleplerinde ilk 6 ay boyunca, normal taksit tutarının yarısına kadar “kademeli ödeme planı” hazırlanabilecek. BORCU YOKTUR YAZISI ALABİLECEKLER İşveren 4/a Prim ve 4/b kapsamındaki Bağ-Kur sigortalıları, genelge kapsamında borçlarını taksitlendirmeleri halinde “Borcu Yoktur” yazısı alabilecek. Bu sayede sigortalılar, borçları taksitler halinde ödenirken ticari faaliyetlerini ve haklarını kesintisiz sürdürebilecek. Ayrıca, işlemler SGK internet sitesinden veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerimize başvurarak ayrıntılı bilgi alabilecekler.
Düzce’de SGK veya Bağ-Kur borcu olanlar için taksitlendirme şartları kolaylaştırıldı. Yayımlanan genelge ile işverenlerin veya borcu olanların kuruma olan borçlarını kolay ödeyebilmelerinin sağlanacağı öğrenildi.
 

 

 

Düzceli işverenler başta olmak üzere SGK’ya borcu olanları da yakından ilgilendiren genelge yayımlandı.
Sosyal Güvenlik Kurumuna SGK veya Bağ- Kur borcu olan işverenler ile borçlu vatandaşlar, kuruma olan borçlarını daha kolay şartlarda ödeyebilmesi için 6183 sayılı yasanın 48. maddesine istinaden taksitlendirme şartları kolaylaştı.


Sosyal Güvenlik Kurumu, yayımladığı 2026/7 sayılı yeni genelge ile işveren Prim ve Bağ- Kur borçlarını taksitlendirmek isteyenleri ilgilendiren 6183 sayılı Yasanın 48. Maddesinde değişiklik yaptı. Yayımlanan genelgeye göre artık borcu 250 bin lirayı aşmayan vatandaşlardan menkul, gayrimenkul veya banka teminatı istenmeyecek.
Tecil ve Taksitlendirme yapan işverenler için %10 peşinat ödeme zorunluluğu kaldırılarak yerine belirlenen ilk taksit tutarının defaten ödendiği tarihte tecil ve taksitlendirme başlayacak. Taksit ödemelerini aksatanlar için uygulanan “3 ihlal” hakkı 4’e çıkarıldı.


Bir takvim yılı içinde taksitini 4. kez ödemeyenin tecil ve taksitlendirmesi bozulacak. Son 3 yıl içerisinde 3 kez taksitlendirmesi bozulanlar, eğer bu borçlarını kapatırlarsa geçmişteki tecil ve taksitlendirmeleri “bozulmuş tecil” olarak sayılmayacak, yeni tecil ve taksitlendirme talepleri kabul edilecek. Zor durumda olan borçlular için tecil ve taksitlendirme taleplerinde ilk 6 ay boyunca, normal taksit tutarının yarısına kadar “kademeli ödeme planı” hazırlanabilecek.

BORCU YOKTUR YAZISI ALABİLECEKLER


İşveren 4/a Prim ve 4/b kapsamındaki Bağ-Kur sigortalıları, genelge kapsamında borçlarını taksitlendirmeleri halinde “Borcu Yoktur” yazısı alabilecek. Bu sayede sigortalılar, borçları taksitler halinde ödenirken ticari faaliyetlerini ve haklarını kesintisiz sürdürebilecek. Ayrıca, işlemler SGK internet sitesinden veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerimize başvurarak ayrıntılı bilgi alabilecekler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber380.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.