BİNA SAKİNLERİ TEDİRGİN

DÜZCE YEREL HABER 17.06.2026 - 08:56, Güncelleme: 17.06.2026 - 08:56
 

BİNA SAKİNLERİ TEDİRGİN

Akçakoca'da yaklaşık iki hafta önce meydana gelen toprak kaymasının ardından risk altında kalan binada yaşayan vatandaşların endişesi sürüyor.

    Osmaniye Mahallesi'nde Askerlik Şubesi bitişiğinde devam eden bir inşaat alanında yaşanan heyelan sonrası bina sakinleri, gerekli önlemlerin zamanında alınmadığını iddia ederek duruma tepki gösterdi. Edinilen bilgilere göre, mahallede uzun süredir yapımı devam eden İbrahim Kayalar’a ait olduğu öğrenilen inşaatın bulunduğu alanda, etkili yağışların zemini yumuşatması sonucu toprak kayması meydana geldi. Kayan toprak, bitişikte bulunan 6 katlı binanın temelinde ve bahçesinde ciddi hasara yol açtı. VATANDAŞLAR YETKİLİLERE BAŞVURDU Bina sakinleri, olayın ardından belediye ve ilgili kurumlara başvuruda bulunduklarını ancak sorunun kalıcı olarak çözüme kavuşturulamadığını öne sürdü. Günlerdir büyük bir tedirginlik yaşadıklarını belirten vatandaşlar, özellikle gece saatlerinde olası bir çökme riskinden endişe ettiklerini ifade etti. GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TARTIŞMA KONUSU Bina sakinleri, inşaat sürecinde gerekli güvenlik ve zemin koruma önlemlerinin yeterince alınmadığını savunarak sorumluların bir an önce kalıcı çözüm üretmesini istedi. İnşaatın sahibi İbrahim Kayalar’ın kendilerini oyaladığını düşünen bina sakinleri yaşanıla bilecek bir facia sonrası bunun hesabını kim verecek diye yetkililerin yaptırım uygulamasını istedi.
Akçakoca'da yaklaşık iki hafta önce meydana gelen toprak kaymasının ardından risk altında kalan binada yaşayan vatandaşların endişesi sürüyor.
 
 
Osmaniye Mahallesi'nde Askerlik Şubesi bitişiğinde devam eden bir inşaat alanında yaşanan heyelan sonrası bina sakinleri, gerekli önlemlerin zamanında alınmadığını iddia ederek duruma tepki gösterdi.
Edinilen bilgilere göre, mahallede uzun süredir yapımı devam eden İbrahim Kayalar’a ait olduğu öğrenilen inşaatın bulunduğu alanda, etkili yağışların zemini yumuşatması sonucu toprak kayması meydana geldi. Kayan toprak, bitişikte bulunan 6 katlı binanın temelinde ve bahçesinde ciddi hasara yol açtı.
VATANDAŞLAR YETKİLİLERE BAŞVURDU
Bina sakinleri, olayın ardından belediye ve ilgili kurumlara başvuruda bulunduklarını ancak sorunun kalıcı olarak çözüme kavuşturulamadığını öne sürdü. Günlerdir büyük bir tedirginlik yaşadıklarını belirten vatandaşlar, özellikle gece saatlerinde olası bir çökme riskinden endişe ettiklerini ifade etti.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TARTIŞMA KONUSU
Bina sakinleri, inşaat sürecinde gerekli güvenlik ve zemin koruma önlemlerinin yeterince alınmadığını savunarak sorumluların bir an önce kalıcı çözüm üretmesini istedi. İnşaatın sahibi İbrahim Kayalar’ın kendilerini oyaladığını düşünen bina sakinleri yaşanıla bilecek bir facia sonrası bunun hesabını kim verecek diye yetkililerin yaptırım uygulamasını istedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber380.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.