9 günlük ara tatil başlıyor! Son zil yarın çalacak
9 günlük ara tatil başlıyor! Son zil yarın çalacak
20 milyon öğrenci için tatil heyecanı başladı. MEB takvimine göre okullarda son ders zili yarın çalacak ve öğrenciler 9 günlük ara tatile çıkacak.
20 milyon öğrenci için tatil heyecanı başladı. MEB takvimine göre okullarda son ders zili yarın çalacak ve öğrenciler 9 günlük ara tatile çıkacak.
Okullarda Son Ders Zili Yarın Çalacak
Kasım ayının gelmesiyle birlikte öğrenciler ve veliler ara tatil takvimini merak etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan 2025–2026 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre, okullarda ilk ara tatil yarın başlayacak.
İlkokul, orta okul ve lise öğrencileri için son ders zili 8 Kasım Cuma günü çalacak. Cumartesi ve pazar günleri de dahil edildiğinde, öğrenciler toplam 9 gün tatil yapacak.
Ara Tatil 9 Gün Sürecek, Okullar 17 Kasım’da Açılacak
MEB takvimine göre, ilk ara tatil 10–14 Kasım 2025 tarihleri arasında uygulanacak. Öğrenciler, haftasonlarıyla birlikte 9 gün boyunca dinlenme fırsatı bulacak. Tatilin ardından okullar 17 Kasım Pazartesi günü yeniden açılacak.
Yeni Eğitim Döneminde Önemli Tarihler
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı resmi takvime göre, 2025–2026 eğitim yılına ait diğer önemli tarihler şöyle:
-
Yarıyıl (sömestr) tatili: 19–30 Ocak 2026
-
İkinci dönemin başlangıcı: 2 Şubat 2026
-
İkinci ara tatil: 16–20 Mart 2026
-
Okulların kapanışı: 19 Haziran 2026
Bu takvime göre öğrenciler, Kasım ara tatilinin ardından bir sonraki dinlenme fırsatını yarıyıl tatilinde bulacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
