Yaptırmayan Yanıyor

Trafiğe çıkan araçlardan kaynaklanan hava kirliliğini azaltmak amacıyla tüm illerde hayata geçirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES), egzoz muayenesi denetimlerini gerçekleştiriyor. Bu denetimler sonucunda egzoz muayenesi yaptırmayan araçlara idari yaptırım uygulanıyor. Bakanlık tarafından hayata geçirilen EGEDES sistemi sayesinde egzoz muayenesi yaptırmayan araçlar trafikte tespit edilebiliyor.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Temiz bir hava, sağlıklı bir dünya için Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi EGEDES'i 81 şehrimizde uygulamayı sürdürüyoruz. EGEDES ile trafik kaynaklı hava kirliliğini önlemek için egzoz emisyon muayenesi yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladık. Evlatlarımızın emaneti ortak evimiz dünyamızı daha yeşil, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir hale getireceğiz." dedi.

   

Egzoza muayenesi yaptırmamanın cezasının 6 bin 275 TL olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Uzmanı Hasan Ege, araçların plaka tanıma cihazlarıyla trafikte tespit edildiğini ve egzoz emisyon ölçümü bulunmayan araçlara idari yaptırım uygulandığını açıkladı. Ege, son bir yıl içinde yaklaşık 1 milyon aracın egzoz emisyon ölçümü yapmadan trafikte seyrettiğini tespit ettiklerini belirtti.

Kamudan haber