SABİHA ULUSOY KÜTÜPHANESİ İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR

Düzce’nin kültür sanat etkinliklerine ivme kazandırması beklenen; konser, imza günleri, konferans ve dinletilere ev sahipliği yapacak olan Konak Kafkas Park içerisindeki Sabiha Ulusoy Kütüphanesinin temelinin atılmasının ardından topraklama çalışmalarına başlandı.

Uzunmustafa Mahallesinde bulunan Konak Gazinosunun kaldırılmasının ardından 4 bin 600 metrekare parsel üzerinde hazırlanan projeye yönelik başlanan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Türkiye’nin ilaç sektöründe önde gelen firmalarından Nobel Farma A.Ş. sponsorluğunda sürdürülen kütüphane binasının inşaatında mevcut yeşil alanların korunarak doğayla bütünleşmiş bir tasarım ortaya konulması için çaba gösteriliyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, temeli atılan ve topraklamanın sağlanması için çalışmaların sürdürüldüğü inşa çalışmalarını değerlendirerek, “Düzce’nin en modern kütüphanesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Eğitim bizim en hassas noktamız ve bu konuda taviz vermeden ne şekilde ve nasıl olması gerekiyorsa o yönde adımlar atıyoruz. Gerek şehir içindeki okullarımızın taşınması gerekse de şehrimizi kütüphanelerle buluşturma çalışmaları bu yönde atılan adımlardan sadece bir kaçı. Bu önemli yatırımın yapımını üstlenen Nobel Farma İlaç Sanayinin Yönetim Kurulu Başkanı, değerli iş insanı Hasan Ulusoy’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.