AKÇAKOCA DENİZ SUYUN ANALİZLERİ YAPILIYORMU

Akçakoca belediyesi , vatandaşların sahillerinde her noktadan güvenle denize girebilmesi için gerekli denetimleri titizlikle sürdürüyormu. Haziran ayı içerisinde Akçakoca farklı Plaj sahil noktalarından numune alımı gerçekleştiriliyormu

Alınan deniz suyu numunelerinin mikrobiyolojik analizleri akredite oluyormu, su analiz laboratuvarında titizlikle yapılıyormu.

 Yaz ayları boyunca her hafta belirlenen noktalardan düzenli olarak alınan numuneler analiz edilerek, sonuçları Sağlık  uzman ekipleri tarafından ‘Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik’ çerçevesinde değerlendirilmeye devam ediliyormu.

Sağlık müdürlüğü  tarafından alınan deniz suyu numunelerinden yapılan analiz değerlerinin yönetmelik kriterlerine uygun çıktığı görüldümü. Plaj ve sahillerden yaz bitinceye kadar her hafta düzenli olarak alınacak numuneler ve gerçekleştirilecek analizler sayesinde vatandaşlar, güvenle sahillerden faydalanabilecekmi. Akçakoca belediyesinin  kontrol ettiği noktaların sayısının her geçen gün artması ile daha temiz bir Akçakoca hedefleniyormu. Bu kapsamda Akçakoca  sahillerinde her noktadan denize girilebilmesi için gerekli tüm çalışmalara ve denetimlere titizlikle devam ediliyormu.