TARIM SİGORTANIZI YAPTIRMAYI UNUTMAYINIZ

Tarım Sigortaları 2022 yılı uygulamalarının yer aldığı "Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından 2022 Yılında Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler, Bölgeler ve Prim Desteği Oranlarına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 22/12/2021 tarih ve 31697 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Konu ile ilgili detaylı bilgi http://www.tarsim.gov.tr/ web adresinde yer almaktadır. İlimiz tarımsal üretiminde öne çıkan bitkisel ürünler için tarım sigortası poliçesi son kabul tarihleri aşağıda bildirilmiştir.

TARSİM Sigorta Son Başvuru Tarihleri:

Fındık: 28 Şubat 2022

Buğday: 21 Nisan 2022

Dane ve Silajlık Mısır: 10 Haziran 2022

Çeltik: 30 Haziran 2022

 

Mevcut kapsama ilave olarak, 2022 yılında ilk defa;

Bitkisel Ürün Sigortasında;

Belirlenen ürünlerde %5 den %15'e varan oranlarda "Dolu Riski" tarife fiyatlarında indirim yapılmıştır. 

 

Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortasında;

Geniş ve dar kapsamlı süt sığırı, besi sığırı hayvan hayat sigortalarının prim fiyatlarında %16 oranında indirim yapılmıştır. Hırsızlık Teminatı prim fiyatlarında %16 oranında indirim yapılmıştır.

 

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortasında;

Geniş ve dar kapsamlı küçükbaş hayvan hayat sigortalarının prim fiyatlarında %16 oranında indirim yapılmıştır. Hırsızlık Teminatı prim fiyatlarında %16 oranında indirim yapılmıştır.

 

Su Ürünleri Hayat Sigortasında;

Su ürünleri hayat sigortalarının 3 risk kategorisindeki prim fiyatlarında %12 oranında indirim yapılmıştır.

 

Arıcılık Sigortasında;

Kapsam genişletmesine yönelik; Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı ve plakalı olmak kaydıyla her tür modern kovan ve kara kovan arıcılık sigortası teminatları kapsamına alınmıştır.  

Devlet prim desteği; 4931 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında belirlenen riskler için tüm branşlarda, sigorta primi tutarının %50'si oranında uygulanacaktır.

 

Üreticilerin, tarım sigortası prim desteğinden yararlanabilmesi için Bakanlığımız kayıt sistemlerine kayıtlı olmaları ve bu kayıtlarını her yıl güncellemeleri gerekmektedir.