Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giymenin Heyecanını Yaşadı

 

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 2019-2020 Akademik Yılı Önlük Giydirme Töreni’nde öğrencilerimiz, beyaz önlüklerini giyerek hekimlik mesleğine adım atmanın heyecanını yaşadı.

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, öğretim üyelerimiz, Tıp Fakültesi öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, 2019-2020 Tıp Fakültesi Akademik Açılışı ve 24. Dönem Önlük Giydirme Töreni’nde öğrencilerimiz ve aileleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Saygın, onurlu ve kutsal bir meslek olan hekimliğin, fedakarlık, hoşgörü ve kararlılık gerektirdiğini belirten Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, bilgisizliğin insan yaşamına mal olabileceği bu meslekte hekim adayı öğrencilerimizin çok çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Tıp Fakültesi öğrencilerimizin ailelerine, büyük emek ve destekleri için teşekkür eden Prof. Dr. Ataoğlu, öğrencilerimizin iyi hekim ve iyi bir insan olabilmeleri için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi. Hekimliğin insani, ahlaki ve vicdani özellikleri olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, öğrencilerimizin bugünden başlayan meslek hayatlarında beyaz önlüklerine leke sürdürmeyeceklerine inandıklarını belirterek başarılar diledi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, öğrencilerimizin Üniversitemizi tercih ederek Tıp Fakültemizde nitelikli eğitim alma ayrıcalığına sahip olacaklarını dile getirdi.

Kısa süre içerisinde 5000 metrekarelik dersliklerin yer aldığı bağımsız eğitim alanının öğrencilerimizin hizmetine sunulacağını söyleyen Rektörümüz, öğrencilerimizin altı yıllık eğitim sürecinde, topluma katkı sağlayacak Üniversitemiz aktivitelerinin de içinde olmalarının önemli olduğuna işaret etti. Bir kampüs üniversitesi olan Üniversitemizin, yöneticilerine ve öğretim üyelerine doğrudan ulaşılabilir bir üniversite olduğuna değinen Rektörümüz, öğrencilere eğitimleri boyunca her türlü desteği vereceklerini dillendirdi.

Hekimliğin çok önemli bir meslek olduğunu ifade eden Rektörümüz, iyi hekimin; akademik bilgi ve tecrübenin yanında yüksek iletişim becerileri olan, hasta ve hasta yakınlarıyla etkili iletişim kurabilen hekim olduğunu söyledi. Mezuniyetlerinde; her koşulda kimseye ayrımcılık yapmadan insanlığa değer katacaklarına dair öğrencilerimizin yemin edeceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, onların yetişmesinde büyük fedakârlıkları olan aileleri tebrik ederek sözlerini sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde eğitime başlayan hekim adayı öğrencilerimize önlükleri törenle giydirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ve öğretim üyelerimizin ellerinden beyaz önlüklerini giyen geleceğin hekimleri öğrencilerimiz, aileleriyle birlikte büyük mutluluk ve gurur yaşadı.