OKULLARDA "MİNİK 112" HEYECANI YAŞANMAYA DEVAM EDİYOR

 

Düzce Valiliği koordinasyonunda, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimizce yürütülen MİNİK 112 Proje si kapsamında Merkez Kültür Mahallesi Özel Gülce Gündüz Bakım Evi ve Kreşindeki öğrenciler ile bir araya gelinmiştir.
23 Ekim Çarşamba günü, Merkez Kültür Mahallesindeki Özel Gülce Gündüz Bakım Evi ve Kreşinde gerçekleştirilen etkinliğe 112 Eğitim Biriminde görevli personellerimiz katılmıştır.
İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ Minik 112 Proje ile ilgili amacımız; öğrencilerimize Acil Sağlık Hizmetleri konusunda temel bilgiler ile donatılması, acil durumlarda nelerin yapılması gerektiği, acil çağrı merkezinin hangi durumlarda aranması ve 112 Acil hattının gereksiz aranmasının önlenmesinin gerekliliği, ambulans donanımının görsel olarak tanıtılması, trafikte ambulansın geçiş üstünlüğüne özen gösterilmesi, gelecek nesillerin sağlıklı yaşam konusunda daha bilinçli ve etkin olması amacıyla farkındalık eğitimlerinin verildiği belirtti.
Dr. YILMAZ ilimiz genelindeki okullarda Minik 112 Projesini 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edeceğini belirtti.