Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

İl Emniyet Müdürlerinin video konferans yöntemiyle dahil olduğu toplantıda 2019 mahalli seçimler öncesinde alınacak önlemlerle ilgili gerçekleştirilen bölge toplantılarının değerlendirilmesi yapıldı.

 

17 Eylül’de başlayan 2018-2019 eğitim öğretim yılında okullarda alınan güvenlik önlemlerinde polislerin yanında güvenlik görevlilerinin de yer alacağını belirten Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya konuşmasının devamında jandarma görev alanı ve polis görev alanında bulunan yerleşim yerleriyle alakalı görüşmeler yapıldığını, yerleşim yerinin nüfusuna ve risk durumuna göre görev alanı değişiklikleri olabileceğini söyledi.

 

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, karayolu trafik tedbirlerinin de değerlendirildiği toplantıda emniyet kemeri, aşırı hız ve araç kullanırken telefon ile konuşma gibi önemli trafik ihlalleri ile ilgili cezalarının kademeli olarak arttırılacağını dile getirerek bu alanda Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğüyle ortak çalışmaların devam edeceğine vurgu yaptı.

 

PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle yapılan mücadelenin de gündeme alındığı toplantıda; yasadışı bahis, uyuşturucu ile mücadele ve spor güvenliği ile ilgili yeni dönemde alınacak tedbirler de görüşüldü.

 

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, toplantının sonunda ülkemizde özveriyle görev yapan personele teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi.