KHK İLE BYLOCK MAĞDURLARI KAMU GÖREVİNE İADE EDİLECEK

ByLock mağdurları için yeni bir KHK çıkarılacak. Mor Beyin uygulaması ile telefonlarına kendi istekleri dışında ByLock yüklendiği için tutuklananlar ve kamudaki görevlerinden ihraç edilen memurları kapsayacak bir Kanun hükmünde Kararname yayımlanacak. Yeni KHK’lar sadece terörle mücadeleye ilişkin düzenlemeler ve göreve iadelerle ilgili olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan 2017 yılının son AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında, KHK’larla ilgili eleştiriler konuşuldu. Bundan sonra yayımlanacak olan KHK’larda güvenlik ve terörle mücadeleye ilişkin düzenlemeler ile göreve iadeler dışındaki konulara yer verilmeyecek. Diğer düzenlemeler Meclis gündemine getirilecek.

Tutuklu bulunan ByLock mağdurları tahliye edilecek ve kamu görevlerine iade edilecekler. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada yaklaşık 11400 GSM numarasının, başka siteler üzerinden ByLock'a yönlendirildiğinin ortaya çıktığı belirtilmiş ve bu durumdaki 1000 tutuklunun tahliye edileceği açıklanmıştı.

 

Kamu Expres