Emniyet ve Jandarma teşkilatına 44 yeni araç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla geçen hafta gerçekleştirilen program kapsamında, ülke genelinde emniyet ve jandarma teşkilatlarına tahsis edilen 9 bin 200 araçtan, 44’ü kente getirildi. Anıtpark Meydanı’nda saat 12.30 düzenlenen törende hilal şeklinde dizilen araçların 28’i İl Emniyet Müdürlüğü’ne, 18’sı ise İl Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.

Törende konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, güvenlik güçlerinin imkan ve kabiliyetlerinin her geçen gün artırıldığını belirtti. Geçen yıl da vatandaşların ve kurumların desteğiyle filonun güçlendirildiğini hatırlatan Aslan, şöyle konuştu:"Geçen yıl emniyet teşkilatımıza 44’ü vatandaşlarımızın destekleriyle olmak üzere 68 aracı kuvveye kazandırmıştık. Jandarma teşkilatımıza ise 2’si motosiklet olmak üzere 17 araç kazandırmıştık. Bu yıl Cumhurbaşkanımızın talimatı, İçişleri Bakanlığımız koordinasyonunda Türkiye genelinde 9 bin 200 aracın teslimi yapıldı.

 

Bu 9 bin 200 araçtan 16’sı Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na, 28’i de Düzce İl Emniyet Müdürlüğü kuvvesine eklendi. Alınan bu araçlardan 18’si, Düzce İl Özel idaresi tarafından polis ve emniyet vakıflarımıza aktarılan kaynakla tedarik edildi.

Bu noktada İl Genel Meclisi üyelerine, İl Özel İdaresi çalışanlarına, şehrimizin asayiş ve emniyetine verdikleri bu kıymetli destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.Konuşmaların ardından protokol üyelerince incelenen araçlar, siren çalarak görev bölgelerine uğurlandı.