EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DENETİMLER

    Yük Taşıyan Araçların Denetimi Gerçekleştirildi

Şehirlerarası karayollarında yük taşımacılığı yapan araçların görünürlüğünü ve güvenliklerini artırmaya yönelik olarak bu araçlarda yan ve arka koruma çerçevesi ile arka işaret levhası ve reflektör bulundurulması başta olmak üzere kazalara etken diğer trafik ihlallerini önlemek amacıyla 6-7-8 Mart 2020 tarihlerinde Yük Taşıyan Araçlara yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetim gerçekleştirildi.

Ülke genelinde 58.021 araç/sürücü denetlendi,

287 araçta bozuk veya standart dışı ışık donanımı bulunduğu/kullanıldığı, 299 araçta ise yan ve arka koruma çerçevesi ile arka işaret levhası ve reflektör bulunmadığı tespit edildi, 598 araç trafikten men edildi, 71 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı, Toplam 5.021 trafik ihlali tespit edildi ve işlem yapıldı.   Okul Servis Araçları Denetimi Gerçekleştirildi  

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde okullarına gidiş ve gelişlerini sağlamak, servis araçlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla, ülke genelinde 05-06 Mart 2020 tarihlerinde Emniyet Genel Müdürlüğünce Okul Servis Araçları ve Şoförlerine yönelik olarak özel denetim yapıldı.

Ülke genelinde 31.480 araç/sürücü denetlendi,

409 sürücünün Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde belirtilen hususlara uymadığı tespit edildi, 200 araç trafikten men edildi, 7 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı, Toplam 1.984 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

Araç, şoför ve rehber personelden, Okul Servis Araçları Yönetmeliği hükümlerine göre eksiklikleri tespit edilenler ilgili Belediyelere ve Milli Eğitim Müdürlükleri kanalıyla da Okul İdarelerine bildirildi.

  Radarla Hız Denetimi Gerçekleştirildi          

Trafik kazalarının oluşumunda 40 gibi büyük bir paya sahip olan Hız İhlallerinin önlenmesi ve algılanan yakalanma riski duygusunun artırılarak sürücülerin yasal limitlerde araç kullanmaya teşvik edilmesi amacıyla; 07-08 Mart 2020 tarihlerinde ülke genelinde eş zamanlı Hız Denetimleri gerçekleştirildi.

Ülke genelinde 22.384 hız ihlali tespit edildi,

Bu ihlallerin 65’i ihlal yapan araçların durdurulması ve sürücülerinin bilgilendirilmesi suretiyle, 35’i araçların tescil plakasına olmak üzere cezaya dönüştürüldü, 344 araç trafikten men edildi, 18 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı, Toplam 24.171 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.