Akçakoca’da “Çanakkale 1915 Sedddülbahir Müzesini” 4000 kişi gezdi

Akçakoca İmam Hatip Ortaokulu Yönetimi ve Okul Aile Birliği mükemmel bir organizasyona imza atarak  “Çanakkale 1915 Sedddülbahir Müzesini” Akçakoca’ya getirdi.

Akçakoca İmam Hatip Ortaokulu  Fen Labaratuarında sergilenen ve ziyaretçilere açılan müzede  Çanakkale Savaşlarında yaşanan olağanüstü savunmada kullanılan  askerî teçhizat, piyade tüfekleri ,mavzerleri, subayların kullandığı toplu tabancalar, şarapnel parçaları, boş kovanlar,  asker çizmesi ve çarıkları, matara, kılıç ve mermi gibi Çanakkale Savaşı’nda kullanılan şahsi araç gereçlerle, savaş malzemeleri sergilendi.Okul müdürü Talip Kocaoğlu’nun çok büyük katkıları ile bu müzeyi Akçakoca’ya getirerek,İmam Hatip Ortaokulunda sergilemesi dikkat çekti.İlk kez Akçakoca’ya böyle bir çalışmayı Akçakoca’ya sunan Kocaoğlu, Gelibolu Yarımadası ve Çanakkale bölgesinin en çok ziyaret edilen “Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi” Çanakkale’den Anadolu’ya adlı proje kapsamında,şehitliği göremeyen vatandaşlara ulaşmak amacıyla oluşturulduğu kaydetti

Akçakoca İmam Hatip Ortaokulu Talip Kocaoğlu, kültür hizmetleri kapsamında 2 hafta boyunca öğrencilerin ve Akçakoca halkının ücretsiz olarak müzeyi gezdiklerini söyledi. Kocaoğlu müze ilgili şu bilgileri verdi: "Bizlerin bir görevi de milli duygularımızı gelecek nesillere onların bu alandaki eğitimlerine katkıda bulunarak aktarmaktır. Çanakkale müzesini öğrencilerimizin ve çocuklarımızın görmesi manevi anlamda büyük değer taşıyor. Çocuklarımız bu vatan topraklarının ne kadar zorluklarla kazanıldığını bir kere daha böylece kavramış olacak.”dedi Kocaoğlu  konuşmasının sonunda “ Akçakoca İmam Hatip Ortaokulu olarak okulumuza getirtmiş olduğunuz 1915 Çanakkale Savaş Eserleri Müzesi ile okulumuzda 4000 den fazla kişiyi misafir etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. İNŞALLAH HEPİMİZ tarihini geçmişini iyi bilen milli ve manevi degerlerımıze daha fazla sahip çıkıp vatanına milletine aşk ile hizmet eden bireyler yetişmesine katkı sağlamışızdır. Uzaktan yakı san katılan herkese teşekkür ediyoruz”ifade etti.